Pages

Subscribe:

Labels

anugerah (2) buku (5) education (2) faeza (4) hadis (1) key chain (1) Kluang (1) makanan (6) mersing (5) Music (7) surat khabar (2) tv (3) video (1)

January 26, 2012

"World's greenest homes" Soooo teruje for watching

"World's greenest homes" adlh rancngan yg amat teruje if I watch it (that's for me laa)...Konsep cerita nie dah smstinyerr "GO GREEN" haha..Tgk rmh2 kat dlm cite nie sume berkonsepkan kayu (greenest laa katekan)..first time tgk x sgke jugak kayu nie amat tinggi nilainya kalo seseorg itu pandai bermain dengan "art"..Yg kite kat malaysia nie berlumba2 wat rmh batu bagai (nak2 area bkt antarabangsa ngan bkt mewah)  xterpikir lak hiasan kayu nie dapat mencipta dunia fantasi..wahhhh ayat xleh blahh...Bile tgk jer cite nie rase cam nak masuk jer dlm screen laptop :)...hope one day aku ade rmh sendiri pastu leh hias cntik2..kannnnn..Bile ingt memori2 lampau dulu time seklh penah bercita2 nak jd arkitek tp emmm tah mcm mn leh tercampak dlm dunia cmptr lak huhu..Seperti yg aku ckp kat entry sblm nie, aku x pernah nak berusaha bersungguh2, soo skdr cite2 jer laa..especially tuk adik2 yg masih sekolah tu berusaha dgn tekun key utk cpai cite2 korg tu, xde cite2 yg tunggu kite, kite yg kene kejar cite2..Ooo no no no,,bkn laa nak kate dak course cmptr nie x bagus, bagus jugak sbnr nyr..cube pikir mesin2 yg kat hospital2 tu..programming nyer sape yg buat kalo bkn bdk dlm bidang computer??..(dak engineering, electric & electronic pon penting juga disini yer ;P)..So same jer bidang professional dgn ape2 bidang pon dlm dunia nie tp xleh nk lawan laa profession as a doctor. Bak kata sorg mat saleh "doktor adalah jelmaan malaikat tuhan sbb dgn kebijaksanaan doktor laa yg mampu menyembuhkan penyakit"..Tp aku xde laa percaya just fikir tu fahaman agama diorg aku tetap percaya pada ketentuan allah s.w.t..Cume aku pikir doktor adalah tempat rujukan untuk kite sembuh didunia nyata dan tuhan telah kurniakan golongan doktor nie menggunakan kebijaksanaan diorg tu utk merawat pesakit..x gitu doktor???..(wowww mcm tinggi sgt darjat seorg doktor nie di mata aku)...apa yg jadi selepasnya itu adalah takdir Allah s.w.t..emmmm ehh camne leh jauh meraban entry nie jadinyer??..erkkk?..ok back to story..jom tgk cite nie kat video bwh nie.
Waaaaa(smbil mulut ngange besar)..jom reramai masuk dlm video nie ;)

Antara bnyk2 episod tu aku suke part "DOME house" nie..sememangnyer dome tp x leh minum hhohoho..

ok laa tu jer cite utk hr nie..nak mkn tgh hari lapooo...

2 comments:

kayna said...

hahaa... da makan ke tak?

Nurul Faizah said...

hehe..dah mkn dahh..kenyang smpi ke mlm nie huhuhu