Pages

Subscribe:

Labels

anugerah (2) buku (5) education (2) faeza (4) hadis (1) key chain (1) Kluang (1) makanan (6) mersing (5) Music (7) surat khabar (2) tv (3) video (1)

April 6, 2012

Dalam panggung wayang cuma 7 orang???

Hari ni aku nekad nak gi tgk wayang & dah mintak duit kat ayah awal2 ;) (gini laa pengganggur sementara, xde duit mintak mak bapak huhh)..Nak tgk cite The Hunger Games sbb ramai blogger wat review kate cite nie best gile..Aku gi sorang time nie..Nak buat mcm mn, kwn2 baik sume duk kat batu pahat kat muar, xkan laa nak suruh diorg turun kluang semata2 nak tolong temankan aku tgk wayang kann??, kwn2 kat kg lak memasing dah kawin & dh ade kerjaya sendiri lagi pon aku gi hari jumaat, comfirm2 laa diorg keje..

Muke semangat nak gi tgk wayang :P

Mase nak pegi tu jumpe laa kawan2 mak aku,,,penat laa nak menjawab bile diorg tnye aku wat ape skrg nie, so aku ckp jer laa gi kluang tu sbb nak cari keje kikikiki teruk nye aku dok tipu makcik2 tu, abis asik dok tnye ulang2 so aku ckp je laa mcm tu tapii smbil2 jln2 kat kluang tu mmg tgk2 jugak kalo ade keje kosong yg sesuai tp ssh laa kluang nie sbb x sebesar JB so harapan nak cari keje yg related dgn bidang aku bljr mmg xde kot, sedang kan pegi bank2 pon diorg suh gi HQ sbb kat situ jer jawatan utk aku ade..

Gerak dari rumah td mmg awal, smpi2 panggung, panggung pon x bukak lagi daa..Hadeyyy..So lepak laa jap kat kerusi urut Gintell yg ade kat Kluang Parade tu..Seumur hidup ku xpernah try diurut oleh kerusi urut so agak terkejut laa pabila kerusi tu menggerudi2 kat badan aku dari kaki ke tengkuk..Mcm syok laa pulakkan huhu dah benti pon aku xnak bangun, smpi lah kerusi tu bunyi, OK wat aku malu dan terus belah..hampeh nye kerusi xbg kerjesame langsung ngan org yg sedikit jakun ngan ko nie huhhh..

Lain kali nk try lagi la kerusi urut tu :) ...

Lepas tu sempat ngeteh jap kat kedai2 mkn berhampiran

Nie bukan susu ye nie air Holick

Sape org kluang mesti tau lokasi tempat ngeteh aku nie kat mn :)

Gi balik panggung dlm kol 11.30pm, sib baik dah bukak..Tiket wayang dalam pukul 12.30pm, 1 jam lagi daa, merayau laa kejap kat dlm Kluang Parade tu, jadi kutu rayau hohoho...

Tiket wayang yg murah RM8.00 je..Duk KL dulu mane merase tiket murah mcm nie hehe tp dulu time bljr kat Batu pahat lagi murah pakai student card RM6.00 je :)

Time nak masuk bilik panggung bole pulak tersalah masuk, termasuk dlm panggung cite Wrath of the Titans memule tu x perasan, bile dah ddk tgk cite tu, tetibe terpikir apesal xsame ngan the making yg aku tgk, OK fine maybe aku tersalah masuk, so keluar laa balik tgk nombor panggung tu betul ke tak, sahh mmg salah, aku masuk panggung no2 patut nye panggung no3 yg kat sebelah panggung no 2 tu =.="..Kalott laa hang nie Faeza #^$^$#@*^...Bile dah betul masuk panggung no3 & tgk keliling, whatttt??? aku sorang je ke?...Cite dah start tapi aku sorg je ade??..Punye laa besar panggung aku sorg je ker???..X lame pas tu ade satu family cine dtg ngan pasangan kekasih masuk..OK ade gak laa geng..Tp mmg best laa 2 jam 23 minit tu rase mcm tgk wayang private home theater hehehe mane x nyer 7 org jer yg ade time tu..Xpenah seumur idop aku tgk wayang punye sikit org mcm tu..

OK nak review sikit cite The Hunger Games nie..Walaupon tahu diri nie dah ketinggalan tapi tetap nak bg pandangan jugakkk hehehe...Cerita ini bukan lah filem aksi semata2 & ada menyelitkan part2 sedih yg telah membuatkan aku menangis mencurah2 air mate 3 kali..Haha aku kalo tgk cite mmg emosi sikit..harap maklomm huhh..

First part aku nangis : time dia volunteer nak masuk games nie menggantikan adik nya

Second part aku nangis : Time dia nak curah kan air kat luka dia sbb cedere kene kejar ngan bebola api bodoh tu, huhhh geram kat api tu

Third part aku nangis : Time budak nie mati..Cian dia dah laa baikk & comel :(

 aku suke corak mustache mamat nie..hehe.. 

Kesimpulannya filem ini xde laa best sgt sbb bg aku mcm kecewa sikit dari segi aksi perlawanan..The Hunger Games adalah tajuk yg gempak bg aku & aku bygkan sesuatu games yg seakan "hunger" buttt still OK laa byk nilai2 murni, kasih sayang & kreativiti dlm filem ini yg diterapkan..Aku tahu cite nie pecah panggung tp nie pendapat aku maybe xsame ngan pendapat org lain, so kalo nak tau best ke tak gi laa tgk sendiri, tepok dada tanyaaaa sama pokok~~~~~~~ ;) 

4 comments:

Norzie hany said...

The Hunger Games ....mcm best aje.Jarang masuk panggung tgk citer omputeh ni.

faeza eighteverlens said...

:) gi laa laa tgk, kat panggung masih ade lagi cite nie ditayangkan

faiz fakhirin said...

best ker citer tu...ramainya dlm panggung tu...hehehe..

faeza eighteverlens said...

biase2 jer faiz bg saya laa..hehehe gurau kasar nmpkkk :)