Pages

Subscribe:

Labels

anugerah (2) buku (5) education (2) faeza (4) hadis (1) key chain (1) Kluang (1) makanan (6) mersing (5) Music (7) surat khabar (2) tv (3) video (1)

April 10, 2012

Panggilan interview

Semlm dpt pggilan suh dtg interview pada hari jumaat nie..Wish me gud luck..Hope kali nie dpt laa keje..Dah suku tahun dah nie mengganggur, heee situasi yg paling aku xsuke sekali pabila xde keje nak buat..So utk beberapa hari nie mmg x mengadap blog laa..Cehh konon nak prepare, aku nak interview kali nie successful & perfact..Gigih laa mengadap youtube utk tips2 interview ;)

April 9, 2012

Senarai pemenang Anugerah Bintang Popular ke 26 (ABP 26)

Walahhhh first sekali nak puji sume yg buat persembahan mlm td..Pehh mantap sey semua nyanyi dgn bagus sekali wlpon aku rase ramai antara2 mereka tu nynyi seakan ke lautt haha..Biase laa bile nynyi ngan orkestra..Muzik arrangement totally berubah kann so xpe laa asalkan semua nyanyi xd sumbang mambang ;)..Masa persembahan pembukaan ade Michel Jackson Asiaaa sebab Stacy nynyi lagu2 Michel Jackson pastu Aliyah masuk nynyi pulak lagu Lady Gaga kat kepala aku mase tu dah terpikir ★LadyDidieMsia★ :) haha tapi Watie Elite lak yg kuar ngan Maria Faridah. Pape pon yg paling best sekali persembahan mlm td adalah Azlan and Ziana Zain..Mmg terbaik rugi sape x tgk (pi search kat youtube skrg tgk diorg nynyi ;))..

Pengacara untuk kali ini adalah Zizan, Raja Azura, Sharifah Shahira & Didie Alias..Baju Didie Alias mmg meletop nak2 persalinan yg terakhir tu yg ade trofi kat atas kepala..haha

Haa tuu dia...trofi ABP tahun nie kat kepala dia sedebukk ;)..curi kat google gambar nie

Okk senarai pemenang adalah seperti berikut :

Penyanyi lelaki popular :
Calon-calon
  • Faizal Tahir
  • Anuar Zain
  • Aizat
  • Hafiz
  • Black
Pilihan saya : Hafiz
Pemenang : Hafiz

Penyanyi wanita popular
Calon-calon
  • Najwa Latif
  • Yuna
  • Stacy
  • Alyah
  • Shila Amzah
Pilihan saya : Yuna
Pemenang : Yuna

Artis berkumpulan / duo popular
  • 6ixth Sense
  • Jaclyn Victor / Ning Baizura / Shila Amzah
  • Meet Uncle Hussain / Hazama
  • Bunkface
  • Forteen
Pilihan saya : Jaclyn Victor / Ning Baizura / Shila Amzah
Pemenang : Jaclyn Victor / Ning Baizura / Shila Amzah

Artis baru lelaki popular
  • Johan Ariff Asári
  • Hazama
  • Awi Rafael
  • Aeril Zafrel
  • Beto Khusyairi
Pilihan saya : Johan Ariff Asári
Pemenang : Johan Ariff Asári

Artis baru wanita popular
  • Najwa Latif
  • Tasha Shilla
  • Neelofa
  • Nur Fathia
  • Izara Aishah
Pilihan saya : Najwa Latif
Pemenang : Tasha Shilla

Pelakon filem lelaki popular
  • Aaron Aziz
  • Shaheizy Sam
  • Adi Putra
  • Syamsul Yusuf
  • Bront Palarea
Pilihan saya : Aaron Aziz
Pemenang : Aaron Aziz

Pelakon filem wanita popular
  • Lisa Surihani
  • Maya Karin
  • Diana Daniella
  • Yana Samsudin
  • Eja
Pilihan saya : Lisa Surihani
Pemenang : Maya Karin

Pelakon TV lelaki popular
  • Aaron Aziz
  • Adi Putra
  • Remy Ishak
  • Fizz Fairuz
  • Fauzi Nawawi
Pilihan saya : Adi Putra
Pemenang : Fizz Fairuz

Pelakon TV wanita popular
  • Fasha Sandha
  • Nora Danish
  • Rozita Che Wan
  • Scha Alyahya
  • Tiz Zaqyah
Pilihan saya : Scha Alyahya
Pemenang : Fasha Sandha

Artis komedi wanita popular
  • Norkhiriah
  • Sharifah Shahira
  • Didie Alias
  • Kenchana Devi
  • Alliza Abdullah @ Enot
Pilihan saya : Didie Alias
Pemenang Didie Alias

Artis komedi lelaki popular
  • Zizan Razak
  • Johan
  • Nabil
  • Along Chem
  • Afdlin Shauki
Pilihan saya : Johan
Pemenang : Johan

Pengacara TV lelaki popular
  • Faizal Ismail
  • Aznil Hj Nawawi
  • Ally Iskandar
  • Awal Ashaari
  • Zizan Razak
Pilihan saya : Aznil Hj Nawawi
Pemenang : Zizan Razak

Pengacara TV wanita popular
  • Cheryl Samad
  • Fara Fauzana
  • Sharifah Shahira
  • Raja Azura
  • Nurul Syuhada
Pilihan saya : Fara Fauzana
Pemenang : Fara Fauzana

Penyampai radio lelaki popular
  • Faizal Ismail
  • Aznil Hj Nawawi
  • AG
  • Halim Othman
  • Khairil Rashid
Pilihan saya : AG
Pemenang : Faizal Ismail

Penyampai radio wanita popular
  • Fara Fauzana
  • Linda Onn
  • Raja Azura
  • Abby Fana
  • Sharifah Shahira
Pilihan saya : Fara Fauzana
Pemenang : Fara Fauzana

Anugerah Khas : Dato' Sheila Majid
Anugerah Seri Perak : Dato' Siti Nurhaliza

ANUGERAH BINTANG PALING POPULAR : AARON AZIZ

Cehh siap ade "pilihan Saya" lagi, mcm laa korg kisah sgt ngan pilihan pemenang aku hehehe..Pape pon nak ucap tahniah kepada pemenang terutama sekaliiii toooooooo

Aaron Azizzzz !!!!!!!

Nota Kaki = Life is like a book. Have a magic pages. Everyday has a new page with adventures to write, things to learn and tales to remember it. Life is like a book with many chapters that call lessons. All chapters tell the story from the beginning until the end similar to u can know who you are from experience of life before. Life can be like a roller coaster. Only if when you think you've had enough bold and your ready to get off the ride..peacee..Happy monday everyone ;)

April 8, 2012

MAGNOLIA PERT GIVEAWAY 2012

Jommm semua join GA nie..Hadiah dia best tau..Mana tau rezeki korg ke atau aku ker best gak nie..Berkenan sgt dengan jam yg kat bawah nie ^_^. Hope dpt laa sebijik ;)

Anda suka??? o-O *wink *wink...Aku suke gile hehehe...Nie jam untuk perempuan ada juga jam untuk lelaki..Waa ckp luu mmg macho laa sape pkai jam tersebut, lawaa sgt x100, ade colour black or white..OK la kalo nak join contest nie pergi ke link blog bawah nie..Sile klik ye link tersebut :)


Tarikh tutup = PERTENGAHAN BULAN EMPAT, INSYAALLAH <3 
"ayat copy peste dari empunya blog ;) "

Nota kaki : Selamat ber "JOIN" ye semua ;)..Jgn lupe tgk ABP malam nie :)

Nur Amelina Che Bakri di Nona

Assalammualaikummm...emmm tgk x cite Nona td??..Spacial episod kali ini ade menampilkan pelajar genius yg pernah mencetuskan fanomena keputusan SPM terbaik Malaysia iaitu 17 A1 & ibunya di Edinburgh...Aku mmg tertunggu2 Nona sepanjang minggu ini sbb dr dulu mmg ikuti perkembangan pelajar genius kebanggaan negara ini..

Kalau dulu selalu dpt info2 pasal Amelina kat blog2 media, byk yg negetif drpd yg positif aku dengar pasal dia tp tu semua x pernah menghilangkan respek aku kat dia..Ade org kate dia gagal dlm pembelajaran dia la, isu pakaian la tapiii kalo korg tgk Nona td mmg semua tuduhan2 tersebut sngt nyata x benar OK..

Mmg laa dr pandangan kite cara pemakaian atau gaya yg dia tunjukkan sekarang x berapa sedap mata memandang tapi dah dia mmg dr dulu mcm tu & emak dia pulak tak kisah...Kite nak kate apekan??..

Lagi satu kisah pasal perkembangan pelajaran dia sekarang..Aku yakin laa blog2 media yg penah buat entry pasal yg dia gagal belajar tu mmg rase malu gile bile tgk lecturer & org kuat pusat Cancer Reserch UK tu memuji melangit si Amelina nie...So ternyata laa kisah2 yg digemburkan pasal dia gagal tu fitnah semata2..Haha mn korg nak sorok beb?? terlajak perahu masih boleh di undur tapi kalo terlajak kate di entry mmg laa bole delete post tetapi dose besar yg tuhan janjikan itu x bole dipadam OK o_O..So fikir2 kan laa utk org yg selalu mengata si Amelina nie x pasal2 dose korg menambah..

Mgkin dr segi luaran Amelina bukan laa secemerlang minda dia, tapi kita x patut menghukum dia dgn cacian & kejian kerana itu antara urusannya dengan Allah, kalo ye pon nak tegur, tegur laa dgn cara yg betul & beri nasihat yg bernas, nie x byk yg aku tgk bg comment dok mengate & mengeji, ingt sikit org yg korg keji nie mungkin akan menyelamatkan nyawa korg atau family korg satu hari nnt, aku yakin projek research yg Amelina tgh buat skrg nie akan dikomersialkan atau diterapkan dalam bidang perubatan di masa akan datang..

Dalam rancangan ini ade juga kawan2 Amelina ditemu bual oleh Nona..Aku tgk kwn2 dia mcm Nerd jer (almaklom laa dak Medic hehe) xde pon air muke mcm dak2 jahat..Ade sorg kwn dia tu mention yg Amelina nie byk habis kan mase study kat dalam bilik sampaikan dia sendiri xnak ganggu Amelina..Kawan dia yg cakap tu ddk serumah ngan dia 3 tahun tau tp kite yg x kenal & jumpe dia bole lak judge dia mcm2..Haii jauhkan laa mentaliti yg negetif tu...Positifkan diri sendiri tu dulu sebelum nak mencari negetif diri org lain...

Bak kata Neelofa Don't judge a book by it's cover..Amelina si pandai, cerdik, pintar tapi KauAde?? hehe..

Yes I pelajar cemerlang..KauAde?? o-O..Mo-ha-ha-ha ^_^


Gambar adalah hasil curian di google search image



Nota kaki : Malam nie ABP..Sape pilihan korg yg akan merangkul gelaran Bintang Paling Popular..Emmm aku pilih Zizan Razak a.k.a zizan raja lawak tu o-O...

April 7, 2012

SEGMEN : SAPE NAK TAMBAH FOLLOWER


Wahh tajuk entry mcm best je kan..(Best bg aku laa yg xbyk follower nie hehehe)..Saje nak join nak menambahkan kenalan blogger2..Almklom laa aku pon baru lagi jd blogger yg sendiri lantik diri sendiri (adoyy ayat lintang pukang..sorry =.=")..

Jom laa join, Tarikh tutup nya 10 April 2012..Byk lagi masa..Pegi link kat bwh nie utk maklumat lanjut nye..

Give Your Heart a Break, Somebody that I used to know...

Gini laa dia bile Demi Lavota bergabung dgn Gotye & Kimbra ;)..Jom layan lagu mereka ini..Yg lagu Demi Lavota nie lagu baru dia.Iaitu bertajuk Give your Heart a Break..

The day I first met you
You told me you'd never fall in love
But now that I get you
I know fear is what it really was

Now here we are, so close
Yet so far, haven't I passed the test?
When will you realize
Baby, I'm not like the rest

Don't wanna break your heart
I wanna give your heart a break
I know you're scared it's wrong
Like you might make a mistake
There's just one life to live
And there's no time to waste, to waste

So let me give your heart a break
Give your heart a break
Let me give your heart a break
Your heart a break

Oh, yeah yeah

On Sunday, you went home alone
There were tears in your eyes
I called your cell phone, my love
But you did not reply

The world is ours, if you want it
We can take it, if you just take my hand
There's no turning back now
Baby, try to understand

Don't wanna break your heart
Wanna give your heart a break
I know you're scared it's wrong
Like you might make a mistake
There's just one life to live
And there's no time to waste, to waste

Give your heart a break
Let me give your heart a break
Your heart a break
There's just so much you can take
Give your heart a break
Let me give your heart a break
Your heart a break

Oh, yeah yeah

When your lips are on my lips
And our hearts beat as one
But you slip right out of my fingertips
Every time you run, whoa

Don't wanna break your heart
Wanna give your heart a break
I know you're scared it's wrong
Like you might make a mistake
There's just one life to live
And there's no time to waste, to waste
So let me give your heart a break

Cuz you've been hurt before
I can see it in your eyes
You try to smile it away
Some things, you can't disguise
Don't wanna break your heart
Baby, I can ease the ache, the ache

So, let me give your heart a break
Give your heart a break
Let me give your heart a break
Your heart a break
There's just so much you can take
Give your heart a break
Let me give your heart a break
Your heart a break

Oh yeah,yeah

The day I first met you
You told me you'd never fall in love


--------------------------------------------------------------------------

Lagu ke-2 sgt catchy dgn iringan music..Dgr mcm lagu lama2 tp lagu nie baru release tahun lepas..Lirik dia mcm kisah cinta yg x pasti..Memule cinta bagai nak mati tetibe bile xde sense, OK lebih baik putus jer kalo mcm nie huhuhu..Tp kuasa cinta kan mesti kita akan cube seboleh2 nya untuk fahami & ikut rentak pasangan..Kannn????

[Gotye:]
Now and then I think of when we were together
Like when you said you felt so happy you could die
Told myself that you were right for me
But felt so lonely in your company
But that was love and it's an ache I still remember

You can get addicted to a certain kind of sadness
Like resignation to the end, always the end
So when we found that we could not make sense
Well you said that we would still be friends
But I'll admit that I was glad that it was over

But you didn't have to cut me off
Make out like it never happened and that we were nothing
And I don't even need your love
But you treat me like a stranger and that feels so rough
No you didn't have to stoop so low
Have your friends collect your records and then change your number
I guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know

Now you're just somebody that I used to know
Now you're just somebody that I used to know

[Kimbra:]
Now and then I think of all the times you screwed me over
But had me believing it was always something that I'd done
But I don't wanna live that way
Reading into every word you say
You said that you could let it go
And I wouldn't catch you hung up on somebody that you used to know

[Gotye:]
But you didn't have to cut me off
Make out like it never happened and that we were nothing
And I don't even need your love
But you treat me like a stranger and that feels so rough
And you didn't have to stoop so low
Have your friends collect your records and then change your number
I guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know

[x2]
Somebody
(I used to know)
Somebody
(Now you're just somebody that I used to know)

(I used to know)
(That I used to know)
(I used to know)
Somebody


Nota Kaki : Td sarapan mkn kueh ketayap..Sebenarnya x suke kueh nie tp mak yg masak terus jadi favorite, mcm mn tu??..huhu..

April 6, 2012

Dalam panggung wayang cuma 7 orang???

Hari ni aku nekad nak gi tgk wayang & dah mintak duit kat ayah awal2 ;) (gini laa pengganggur sementara, xde duit mintak mak bapak huhh)..Nak tgk cite The Hunger Games sbb ramai blogger wat review kate cite nie best gile..Aku gi sorang time nie..Nak buat mcm mn, kwn2 baik sume duk kat batu pahat kat muar, xkan laa nak suruh diorg turun kluang semata2 nak tolong temankan aku tgk wayang kann??, kwn2 kat kg lak memasing dah kawin & dh ade kerjaya sendiri lagi pon aku gi hari jumaat, comfirm2 laa diorg keje..

Muke semangat nak gi tgk wayang :P

Mase nak pegi tu jumpe laa kawan2 mak aku,,,penat laa nak menjawab bile diorg tnye aku wat ape skrg nie, so aku ckp jer laa gi kluang tu sbb nak cari keje kikikiki teruk nye aku dok tipu makcik2 tu, abis asik dok tnye ulang2 so aku ckp je laa mcm tu tapii smbil2 jln2 kat kluang tu mmg tgk2 jugak kalo ade keje kosong yg sesuai tp ssh laa kluang nie sbb x sebesar JB so harapan nak cari keje yg related dgn bidang aku bljr mmg xde kot, sedang kan pegi bank2 pon diorg suh gi HQ sbb kat situ jer jawatan utk aku ade..

Gerak dari rumah td mmg awal, smpi2 panggung, panggung pon x bukak lagi daa..Hadeyyy..So lepak laa jap kat kerusi urut Gintell yg ade kat Kluang Parade tu..Seumur hidup ku xpernah try diurut oleh kerusi urut so agak terkejut laa pabila kerusi tu menggerudi2 kat badan aku dari kaki ke tengkuk..Mcm syok laa pulakkan huhu dah benti pon aku xnak bangun, smpi lah kerusi tu bunyi, OK wat aku malu dan terus belah..hampeh nye kerusi xbg kerjesame langsung ngan org yg sedikit jakun ngan ko nie huhhh..

Lain kali nk try lagi la kerusi urut tu :) ...

Lepas tu sempat ngeteh jap kat kedai2 mkn berhampiran

Nie bukan susu ye nie air Holick

Sape org kluang mesti tau lokasi tempat ngeteh aku nie kat mn :)

Gi balik panggung dlm kol 11.30pm, sib baik dah bukak..Tiket wayang dalam pukul 12.30pm, 1 jam lagi daa, merayau laa kejap kat dlm Kluang Parade tu, jadi kutu rayau hohoho...

Tiket wayang yg murah RM8.00 je..Duk KL dulu mane merase tiket murah mcm nie hehe tp dulu time bljr kat Batu pahat lagi murah pakai student card RM6.00 je :)

Time nak masuk bilik panggung bole pulak tersalah masuk, termasuk dlm panggung cite Wrath of the Titans memule tu x perasan, bile dah ddk tgk cite tu, tetibe terpikir apesal xsame ngan the making yg aku tgk, OK fine maybe aku tersalah masuk, so keluar laa balik tgk nombor panggung tu betul ke tak, sahh mmg salah, aku masuk panggung no2 patut nye panggung no3 yg kat sebelah panggung no 2 tu =.="..Kalott laa hang nie Faeza #^$^$#@*^...Bile dah betul masuk panggung no3 & tgk keliling, whatttt??? aku sorang je ke?...Cite dah start tapi aku sorg je ade??..Punye laa besar panggung aku sorg je ker???..X lame pas tu ade satu family cine dtg ngan pasangan kekasih masuk..OK ade gak laa geng..Tp mmg best laa 2 jam 23 minit tu rase mcm tgk wayang private home theater hehehe mane x nyer 7 org jer yg ade time tu..Xpenah seumur idop aku tgk wayang punye sikit org mcm tu..

OK nak review sikit cite The Hunger Games nie..Walaupon tahu diri nie dah ketinggalan tapi tetap nak bg pandangan jugakkk hehehe...Cerita ini bukan lah filem aksi semata2 & ada menyelitkan part2 sedih yg telah membuatkan aku menangis mencurah2 air mate 3 kali..Haha aku kalo tgk cite mmg emosi sikit..harap maklomm huhh..

First part aku nangis : time dia volunteer nak masuk games nie menggantikan adik nya

Second part aku nangis : Time dia nak curah kan air kat luka dia sbb cedere kene kejar ngan bebola api bodoh tu, huhhh geram kat api tu

Third part aku nangis : Time budak nie mati..Cian dia dah laa baikk & comel :(

 aku suke corak mustache mamat nie..hehe.. 

Kesimpulannya filem ini xde laa best sgt sbb bg aku mcm kecewa sikit dari segi aksi perlawanan..The Hunger Games adalah tajuk yg gempak bg aku & aku bygkan sesuatu games yg seakan "hunger" buttt still OK laa byk nilai2 murni, kasih sayang & kreativiti dlm filem ini yg diterapkan..Aku tahu cite nie pecah panggung tp nie pendapat aku maybe xsame ngan pendapat org lain, so kalo nak tau best ke tak gi laa tgk sendiri, tepok dada tanyaaaa sama pokok~~~~~~~ ;) 

April 5, 2012

Entry tanpa tajuk yg pasti =.="

Td beli waffle coklet kat kedai...Balik rumah nk makan tetibe teringat jam strawberry yg ade kat dlm esbok (peti ais daaaa)..Ku telah melumurkan a.k.a menyapu jem tersebut ke atas waffle ini..

tadaa ini laa jadi nye..(comot nye keje tangan ank dara nie..hadoii)

Sedikit manis..Ooo goshh x elok utk gigi dan risiko nak kene kencing manis..So lain kali kalo beli waffle jgn nak gatal2 tmbh taruk lagi jem2 kejadah mcm nie ;P

Erkkk mcm xde motif jer post kali nie..haha..layan kan je laaa...adeyy =.="

Kata2 pembakar semangat gua untuk lu lu sekalian yg telah di published kan oleh "So Damn True!" hari ini..Haaa hambikk..

"Never regret anything that has happened in your life, it cannot be changed, undone or forgotten so take it as a lesson learned and move on."

Yeaaaa move onnnn....no more regret regret with the past memoryy...syuhh syuhh syuhh (gaya mak hayam menghalau anak2 hayamm)

Ehhh dah makin mengarut dah pulak nie...OK baikk waa angkat kaki sebelom korg yg baca nie nak hantuk2 lappy korg tu kat aku....byeeee....

April 4, 2012

Bersyukur laa dengan apa yang ada

Dah lama x mkn yogurt :)...Gi kedai tadi ternmpk bende nie so harus laa beli hehehe..

Yogurt nie baik untuk kesihatan terutama penghadaman dan awet muda utk wanita..*wink* *wink* (wahai wanita2 seluruh dunia rajin kan laa diri anda untuk mkn yourgut yer ^_^)

Sambil2 tu sempat tgk tv td kol 11 kat astro ria ade drama tajuknya "Mencari Al-Zahra"..Ye saya tahu cite nie dah berzaman, x silap ditayang kan masa tahun 2010..Ini bukan lah kali pertama saya tgk tp dah byk kali lebih 3 kali rase nyer, setiap kali tgk mesti nangis sbb kesian tgk kehidupan Siti Aisyah yg dibesarkan di rumah anak2 yatim + apabila dia dpt tahu kehidupan keluarganya..Drama ini adalah drama yg terbaik saya lihat sbb pelakon2 nya juga adalah dr kalangan pelakon2 yg hebat, mereka berlakon dengan sepenuh hati.. Cerita ini mengisahkan seorang anak yg sangat menyayangi keluarganya walaupon bukan mereka yg menjaganya dari kecil tetapi dengan pertemuan yg singkat tersebut sangat dihargai oleh Siti Aisyah, Beliau memberi sepenuh kasih sayang kepada mereka..Saya terfikir kalau saya ditempatkan seperti keadaan Siti Aisyah itu adakah saya juga begitu??..Emm jawapannya tidak pasti sbb saya tidak melalui keadaan tersebut..Amat bersyukur diri ini tuhan takdirkan kehidupan yg lengkap dengan mempunyai ibu, ayah, adik-beradik & saudara mara yg menyayangi saya..Dann saya juga menyayangi mereka..However our live now kite patut bersyukur, bersyukur laa tuhan telah jadikan kita jasad sebagai seorg manusia yg dapat nikmat maksimum di dunia nyata ini sesungguhnya manusia adalah sebaik-baik ciptaan Tuhan..

Mungkin ada dikalangan anda yg membaca ini telah ketiadaan ibubapa di dunia..Disini saya kongsi hadis yg diriwaytakan oleh Luqman Hakim..

Terdapat beberapa amalan yang boleh dilakukan oleh seorang anak untuk kedua ibu bapanya yang telah meninggal dunia iaitu :

1. Sembahyangkan untuk mereka.
2. Mohon keampunan untuk mereka.
3. Laksanakan wasiat yang mereka tinggalkan.
4. Eratkanlah silaturahim dengan orang-orang yang mereka kenali
5. Muliakanlah teman-teman mereka.
6. Doakan kepada mereka. (Setiap selepas solat fardu berdoalah kepada Allah SWT untuk  kedua ibu bapa supaya Allah SWT mengampunkan semua dosa-dosa mereka)

Moral of the story : Jgn sesekali melupakan jasa dua ibubapa kita walau seburuk mana mereka pada pandangan kita..Ingt lah tanpa mereka tidak mungkin kita menjadi manusia dimuka bumi ini..Sayangi lah mereka selagi mereka mempunyai nyawa yg bersatu dengan jasad sekarang..Menyesal dikemudian hari tidak berguna dan ianya amat menyakitkan..

April 3, 2012

Zayn si jejaka kacak in One Direction

Adoii ngantuk nyer skrg ZZZzzzzZZzZZzzzzzz....Pagi nie bgun awal sbb nak gi pejabat pos..Mmg awal laa, pejabat pos bukak je saya terus masuk, so senang laa sikit urusan nak settle kan hntr surat permohonan kerja gune pos laju  tu..

Malam semalam tido lambat sebab terlayan MV & video2 group One Direction..Haa mesti tau kan sape diorg nie..Group kegilaan remaja skrg...hehehe..Weyy saya terkejut gile yg si Zayn tu sbnr nyer Muslim..Terjumpa dia punya biodata..Ade mention lak tu yg dia nie ade tatto kat badan..Erkk bukan kita sebagai muslim atau islam dah sedia maklom yg tatto tu haram..Astagfirullahhallazimmm..Tu je laa yg dpt kate..sebenarnya dia baru jer buat tatto tu sbb kalo korg tgk kat MV2 diorg nynyi kat youtube tu Zayn masih xde tatu lagi..OK nie serba sedikit biodata Zayn..Nama penuh beliau adalah Zaid Jawwad Malik..Huyy name mmg syurgaa sungguh :)..Lahir pada 12 january 1993 (laa mude lagi rupenyer baru nak masuk 19 tahun)..Dia berasal dari West Lane, Baildon, Bradford, England..Ibunya berketurunan pure english & ayah nya pula berketurunan British Pakistani..Ayah dia islam, so mesti laa dia islam jugak kan..Dia ada 3 org kakak (mesti kakak2 dia pon cantik2)...Zayn mendapat pendidikan di Tong High School a state comprehensive school atau lebih dikenali sebagai sekolah sukan..Sebenarnya sebelum ke sekolah ini beliau dah 2 kali tukar sekolah sebab dia rasa x selesa ngan sikap kawan2 disekolah yg menganggap dia pelik, pelik sebab heritage hohoho ye laa muke dia kan lebih pada arab2 punya muke..Mostly org mat saleh kan x suke org2 arab..Tu kenyataan kan??..Dia bermula sebenarnya daripada program siri The X Factor (UK series) sebagai solo candidate untuk kategori "boys"di musim ke-7 tetapi dia gagal ke peringkat seterusnya, dia sempat sampai peringkat boothcamp jer..Sebenarnya Cowell (pengkritik pedas American Idol) sgt suka ngan bakat nynyian dia tetapi dia x mencapai tahap yg diinginkan para2 judge..Tak lama lepas tu wujud satu catagory iaitu "group" yg telah dicadangkan oleh Nicole scherzinger, beliau pernah menjadi pengkritik jemputan di dlm rncngn ini..Category nie khas untuk peserta2 yg gagal memasuki category "boys"..So Zayn terpilih untuk masuk category nie untuk bergabung ngan niall, liam, harry & louis jadii tertubuh laa One Direction..Dalam rancangan ini mereka hanya mendapat third place jer tp lagu yg dibawakan oleh mereka masa final iaitu "Forever Young" menjadi fenomena..Lepas abis program nie diorg terus jadi terkenal mengalahkan sang juara (Matt Cardle)..Malahan mereka pon sekarang di bawah pengurusan artis rakaman Cowell..Mmg terbaik laa anak2 didik Cowell nie bebetul menjadi..X sia2 laa saat2 akhir buat category "group" tu..Zayn pernah couple ngan Rebecca Ferguson tp bertahan 4 bulan je..Rebecca nie salah seorg contestant The X Factor tu juga & mendapat runner-up dlm rancangan ini..Zayn lebih muda 6 tahun dari Rebecca..

Nie laa Zayn..Handsom kann??..Anak kacukan ginilah acuan nyer ;) 

 Sungguh2 hansom laa dia nie :)..Gugur jantung I sekejap <3..Sekejap jer O.O huhu...

Gambar tatto dia kat tngn

x nak pos gmbr2 tatoo dia kat badan di sini..xpasal2 blog saya kene censored lak huhuhu..tp macam sedih je tgk dia dgn bangga tayang tatto tu..Hadoiiii -_-"


  
 OK dia ada anjing bernama Boris =.="

Saya bukan laa hendak mengaibkan Zayn tp enth laa rase mcm xsedap hati jer bile tgk pemuda muslim ini terus hanyut..Kite nie bersyukur lagi ddk kat Malaysia yg majoriti beragama islam tp dia yg duduk di UK mungkin terpengaruh ngan keadaan sekeliling..Harap dia x malu dgn agama dia & Allah berikan petunjuk supaya dia sedar..Aminnn...Saya pon bukan umat islam yg sempurna byk saja suruhan-Nya yg saya x buat tp sekurang2 nya perkara yg diharamkan itu saya masih berpegang teguh utk tidak lakukan..Di harap Allah dapat laa bantu saya supaya menjadi umat islam yg sejati dimasa hadapan..Aminnn..

Nota Kaki : Erkk cite Zayn pulak kan kuar hari nie..huhu..X terpikir pon sebenarnya nak buat entry pasal Zayn sblm nie...Idea sepintas lalu huhu ;)

April 2, 2012

Menggembo gerobok harta karun ;)

Ape tu mengembo gerobok???..Kalo org johor mesti tahu kan??hohohoh ade kisah disebalik nya..Kalo nak tau ape itu "mengembo gerobok" jom baca cerita saya untuk hari ini

(Sila ikut nada syair) Tersebut laa alkisahHHhh ~~~~~~~ seorang perempuan yg sedang mengisi borang pemohonan kerja kerajaannNNNnnn ~~~~~~~...Erkkk cam x jadi jer syair saya nie..OK abaikan ;P

Hari nie mmg dh rancang nak turun bandar Mersing utk pos borang2 keje..Almklom laa sejak akhir2 nie byk iklan2 jawatan  kosong kerajaan..So nak try laa mn tahu dapat keje kerajaan, teranggg sikit masa depan tu..kannn...Tapi borang2 tersebut belom diisi lagi so hr nie bgun tido sgt awal utk sattle kan semua tu..Ade 4 borang nak kene isi so kesimpulannya ada 4 jawatan kosong laa yg saya nak mohon..Sile ambil perhatian 4 JAWATAN SAHAJA ok (4 jawatan rase mcm nk isi borang 40 jawatan huhhh)..Bile dah settle isi semua, so nak photostat pulak sijil2 & surat3 yg berkaitan..Salah satu jawatan tu ade nak mintak surat tawaran tempat keje dulu..Yeee sungguh confident diri ini mencari kat gerobok harta karun..Haha gerobok harta karun tu sebenarnya almari yg simpan sume sijil2 + geran2 yg penting2 bukan laa dalam tu ade emas berjuta2, tak mampu lagi nak ade tu semua :)..Sampai ke satu tahap boleh dikatakan saya telah mengembo semua bende2 kat dlm gerobok tu sampai bersepah tahap serabut kepala otak tgk keliling..Sebenarnya saya confident sgt surat tu ada kat situ sbb saya mmg simpan surat nya & selalunya benda2 penting mcm tu saya akan taruk kat gerobok tersebut tp pelik mcm mn bole ilang..emmm..Nak dijadikan cite time dok syok2 mengembo + tension mencari surat tu tetibe terjumpe my surat beranak..X semene2 saya telah tergelak versi rasa cam nak tercabut gusi gigi hohoho..Jom tgk ape jadi kat surat beranak saya yg digunakan last mase nak wat IC di tingkatan 2 dulu sbb time tu IC saya hilang..

OMG..Ape sudah jadi??..bekas gigi siapakah ini yg telah meninggalkan kesan corak teramat dasyat di surat beranak aku ini o_O..Nak bg amaran..Jgn gelak OK..Tahan tahan tahan gelak tu tahan..

Terima kasih sebab anda tidak gelak, tp kan saya redha jer laa kalo korg nak gelak pon :(...Gelak laa puas2 sekarang biar smpi stomach korg tu letih nk melayan tuan nye yg gelak x sudah huhu..Tnye mak mcm mn surat beranak nie bole jadi mcm tu tp mak ngan muke serius memberikan jawapan yg x pasti..OK finee..Suspek utama yg saya syak adalah Encik Tikus huhu..Biase laa derr, duk kg nie tikus mmg berlambak-lambak, rmh saya nie x byk makanan, kertas jer byk, dah kebulur sgt laa tu Encik Tikus smpi kertas pon nak di telan :) (tp kan seumur hidup ddk kat rmh nie x pernah terserempak ngan tikus kecuali bile ayah buat perangkap tikus msti pagi nye ade tikus kene perangkap, bagus tikus kat rmh saya nie sume jenis pemalu hoho)..Abis alkisah surat beranak nie saya teruskan misi mencari surat tawaran tu, tetibe saya jumpa pulak anting2 zaman tadika..Waa teruje nie bile memule nmpak anting2 tu..

 Nie laa anting2 nyer, nmpk macam cincin kan??..Tp kalo nak dijadikan cincin pon boleh cuma longgar sikit laa

Anting2 nie sbnr nye ada sebelah je, yg lagi sebelah hilang masa saya main2 kat luar rumah, biase laa zaman kecik2 melenting sane melenting sini sampai xtau jatuh kat mn, balik masuk rumah mak tegur anting2 lagi sebelah ilang, so emak tanggalkan laa anting2 lagi sebelah tu (tak kan nak biarkan ank nye pkai sebelah je huhu so harus laa ditanggalkan), lepas daripada itu saya mmg xpernah nmpak dah anting2 tu dan sekarang baru saya nmpk anting2 nie balik wowww..Tetibe teringat zaman kecik2 byk betul kenangan :)..Main galah panjang, getah, lompat tikus, police entry, cuit-cuit, terjun sungai, mancing kat sungai, mandi kat gelung, sorok2, teng-teng, ceper dan yg paling suke sekali main pondok2 sampai habis togel sume pokok2 bunge keliling rumah huhu...Mase tu emak saya kerja so dia gi kerja saya ngan jiran2 "mengerjakan" pokok2 bunge tersebut, konon nyer nak dijadikan bahan2 memasak laa..

Dah puas mengimbau kenangan saya teruskan carian surat tawaran tu..HeeeEEE penat cari hampir sejam tp still x jumpe2 jugak..Lepas tu mengalah laa cari kat tmpat lain..Yaa jumpe jugak akhirnya..Rupe2 nyer surat tu ade kat dalam box pakaiaan2 baju kurung..Erkk cmne bole ade kat sini ekk??..Xkisah laa asalkan jumpe hehe :)..Dah settle sume kumpul sijil2 kene pegi pejabat felda pulak untuk cop pengesahan..

 Sebelum nak pergi, harus laa kemas balik tempat yg bersepah nie..Ya Allah tsunami melandaa =,=" (nie laa keadaan menggembo = menyepahkan atau menyelerakkan)

Lepas tu baru laa ke bandar Mersing..Time tu dah nak pukul empat..Waaa cepat betul masa berlalu bygkan settle bende2 nie dr pkul 7.30am sampi kol 4 nie..HEeerrRRR mmg &*&(*$####!!!..Dah smpi bndar singgah kedai utk amik gambar passport pulak, x lama laa dlm 15 minit siap..Lepas tu terus gi pejabat pos dalam pukul 4.45 pekerja dia ckp pos laju dah xde skrg kalo nak dtg esok...OK fineee (cepat nyer tutup kaunter pos laju bkn same je ke satu pejabat pos tu tutup kol 5, pekerja ngular yer?? hihihi..), so esok laa bru bole settle tp cume satu je tarikh tutup nye 4/4/2012, jadi yg lain2 tu saya pkai pos biasa..Redha jer laa esok baru nk pos nie, kalo sampai harap dapat laa salah seorg short listed tp kalo xdpt jugak xpe laa bukan rezeki kannn, saya dah berusaha nak cari keje bukan nye xberusaha..Belajar tinggi2 pon masalah x berpendidikan tinggi pon masalah..Sebenarnya kat Malaysia nie bnyk je keje kosong, try taip kat google tu "kerja kosong" ber page2 result nyer tp tu laa xde pulak yg sangkut, sblm nie ade gi intrview tp xberjaya, mmg laa kecewa lepas tu tp nk buat mcm mn dh byk saingan, ramai lagi org2 yg pandai, saya nie pelajar biase jer x laa pandai sgt dpt result pon second class :(..Sorry terluah perasaan pulak...Tp saya x pernah menyesal dgn apa yg saya dapat masa belajar dulu..Dalam setiap apa yg saya buat saya laksanakan dengan berserdahana jadi sedarhana jugalah yg saya dapat,..Mungkin Allah dah ciptakan saya hanya mampu ke tahap ini sahaja tp dalam masa yg sama saya x pernah putus doa supaya diberikan semangat "lebih baik" dari sekarang..Harap tuhan berikan jalan tersebut & saya sentiasa mencuba to get a better life & future..Dah mula terfikir 10 tahun akan datang mcm mn laa kehidupan saya mase tu ekk??..Emm..Dulu masa saya berumur 13 tahun saya pernah membayang kan kehidupan "student life di peringkat collage" diumur 23 tahun dan sememamg nya saya dapat merasa kehidupan tersebut..Seronok sangat bile ingt balik apa yg saya target tercapai walaupon impian tersebut tidak laa sebesar mana tp still saya happy gile :)..Dan sekarang saya cuma hendak 10 tahun akan datang saya dah ada pekerjaan yg tetap yg menjamin masa hadapan..Haa pasal kawin??..Saya x pikir pon semua terserah pada jodoh sahaja :)..Aduhaii panjang pulak bebellan kali nie ek..OK la OK laa stop laa cite pasal nie..

Sempat laa beli aiskrim Wall's Selection perisa cookies & cream td....Emmm rase nye biase je same jer mcm aiskrim murah jenama king cuma bezanya hirisan cookies kat alm aiskrim wall's nie lagi besar sikit..

  Harga : RM10

Memule ingat isi dalam mcm kat gmbar penutup tu tp dlm nye mcm nie je..Huhhh kinda disappointed :(  

 Yg ini adalah product jenama King's..Mesti korg penah nmpak kan aiskrim nie sbb selalunye kat semua tempat dr pasaraya besar sampai laa ke kedai2 cikai msti ade punye jual aiskrim brand nie..Besar debok nie baru around RM5 (Gambar adalah hasil carian di google)

Haa nie gambaran kalo aiskrim cookies jenama Kings..Same je der ngan jenama wall's tu..(Gambar adlh hasil carian di website king's)

Bile perjalanan balik singgah beli goreng pisang ngan kopok leko..

Pisang tu baru masak, yg kopok leko saya menjadi org last beli hari nie huhu..Mmg laku laa makcik nie jual nak2 kopok leko dia, tu keliling saya tu ramai org sbnrnya..dia masak x sama ngan orang lain, rasenye rangup tp bukan jenis keras yg susah nak gigit, potongan kopok leko biasa jer bukan yg jenis nipis tu tau..Konon nyer nak amik gambar curi tetibe terbunyik pulak sound take pic nie huhu...Makcik yg jual nie terkejut saya pun terkejut jugak sbb x expect bunyi nye terkuat ;P


Nota Kaki : Adoiii esok nak kene bangun pepagi lagi untuk pergi pejabat pos..Ape pulak yg jadi esok ekkk :)

April 1, 2012

Segmen Superstar blog5


Memandangkan diri nie sangat rajin ber blog walking kat blog2 org so ternmpk laa pula entry pasal Segmen Superstar ini..Saya dah join..Meh laa join sekali..Keterangan lanjut sila ke blog ini


Jom2 cepat join dah nak tamat dah nie
 Tarikh Tamat = 4/4/2012

Movie Movie Movie

Wahhh seharian hari nie saya mengadap movie kat youtube huhu mmg bebetul bosan laa tu meknenyer ;)..Bayak tau movie best2 kat youtube tu try laa tgk..Mmg best laa dah laa tgk free kan...Nie beberapa movie yg saya tgk td..

Cerita ini mengisahkan 2 beradik kembar yg mempunyai personaliti yg sangat berlainan iaitu bernama zack & cody..cody nie mempunyai karekter seorg yg pandai & gilakan sains berlainan ngan zack yg karekter dia lebih suka menghuru harakan keadaan & langsung tidak suka ngan sains..Sampai satu tahap dimana ketika cody berusaha untuk mendapatkan penaja pengajiaan di peringkat university & zack telah menjadi penyebab utama cody di gugurkan untuk mendapat tajaan tersebut..Tetapi pihak yg hendak menaja itu memberi peluang kedua kepada cody tetapi ngan syarat dia & zack kene menjadi bahan uji kaji..OK cite smpi kat sini jer nak tau ape jadi seterusnya tgk laa cite nie.. Overall mmg best

Ok cerita yg seterusnya ini berunsurkan penyiasat..Pink Panther..Rase semua tahu kot cite nie..Suke sgt tgk cite nie sbb penuh ngan humor..Jom layan sebentar tgk cite nie :)

You Got Served :) 

Selain daripada movie2 nie saya tgk juga cerita Hanna Montana dan cite2 bersiri mcm Victorious & Jessie..Mmg gelak guling2 laa tgk cite2 nie semua huhu...Tu laa aktiviti hujung minggi nie (aktiviti hujung minggu ngan hari biase same jer sebenarnya)

March 31, 2012

Glad you came Boyfriends

Laguu baru Justin Bieber sape dh penah dengar??...Yeaa kalo sudah maksudnya anda adalah peminat tegar Justin Bieber :)...Termasuk kah diri ku ini??...Hahaha minat dgr dia punye lagu jer xde laa ketahap fanatik..Untuk entry kali nie nak highlight  kan lagu JB yg baru bertajuk Boyfriend..Sesape peminat perempuan yg adore sgt ngan JB nie mesti angau laa ngan lagu nie hahaha...Selain itu nak highligh lagu dr kumpulan The Wanted iaitu bertajuk Glad You Came..

OK tnpa membuang masa jomm layan lagu Glad You Came nie dulu ye

The sun goes down
The stars come out
And all that counts
Is here and now
My universe will never be the same
I'm glad you came

You cast a spell on me, spell on me
You hit me like the sky fell on me, fell on me
And I decided you look well on me, well on me
So let's go somewhere no-one else can see, you and me

Turn the lights out now
Now I'll take you by the hand
Hand you another drink
Drink it if you can
Can you spend a little time,
Time is slipping away from us so stay,
Stay with me I can make,
Make you glad you came

The sun goes down
The stars come out
And all that counts
Is here and now
My universe will never be the same
I'm glad you came
I'm glad you came

You cast a spell on me, spell on me
You hit me like the sky fell on me, fell on me
And I decided you look well on me, well on me
So let's go somewhere no-one else can see, you and me

Turn the lights out now
Now I'll take you by the hand
Hand you another drink
Drink it if you can
Can you spend a little time,
Time is slipping away from us so stay,
Stay with me I can make,
Make you glad you came

The sun goes down
The stars come out
And all that counts
Is here and now
My universe will never be the same
I'm glad you came
I'm glad you came

I'm glad you came
So glad you came
I'm glad you came
I'm glad you came

The sun goes down
The stars come out
And all that counts
Is here and now
My universe will never be the same
I'm glad you came
I'm glad you came


----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lagu justin bieber yg baru ini mmg tgh menjadi kegilaan fans2 dia terutama gegirl2 haaaa sebabbb cuba anda dgr elok2 lirik lagu nie dia ade sbut "SWAG" yee saya tahu kalo salah satu bahase melayu nye sogokan tp sbnrnya "SWAG" tu adalah name fans club Justin Bieber di twitter iaitu @bieberswag selain tu Justin Bieber pon ade lagu sebelum ini yg bertajuk swag's mean..So maybe disebabkan itu lagu ini sgt istimewa untuk diri dia & fans JB huhu..

[Verse 1]
If I was your boyfriend, I’d never let you go
I can take you places you ain’t never been before
Baby take a chance or you’ll never ever know
I got money in my hands that I’d really like to blow
Swag swag swag, on you
Chillin by the fire why we eatin’ fondue
I dunno about me but I know about you
So say hello to falsetto in three two

[Pre-Chorus]
I’d like to be everything you want
Hey girl, let me talk to you

[Chorus]
If I was your boyfriend, never let you go
Keep you on my arm girl, you’d never be alone
I can be a gentleman, anything you want
If I was your boyfriend, I’d never let you go, I’d never let you go

[Verse 2]
Tell me what you like yeah tell me what you don’t
I could be your Buzz Lightyear fly across the globe
I don’t never wanna fight yeah, you already know
I am ‘ma a make you shine bright like you’re laying in the snow
Burr
Girlfriend, girlfriend, you could be my girlfriend
You could be my girlfriend until the ---- world ends
Make you dance do a spin and a twirl and
Voice goin crazy on this hook like a whirl wind
Swaggie

[Pre-Chorus]
I’d like to be everything you want
Hey girl, let me talk to you

[Chorus]
If I was your boyfriend, never let you go
Keep you on my arm girl you’d never be alone
I can be a gentleman, anything you want
If I was your boyfriend, I’d never let you go, I’d never let you go

[Bridge]
So give me a chance, ‘cause you’re all I need girl
Spend a week wit your boy I’ll be calling you my girlfriend
If I was your man, I’d never leave you girl
I just want to love you, and treat you right

[Chorus]
If I was your boyfriend, never let you go
Keep you on my arm girl you’d never be alone
I can be a gentleman, anything you want
If I was your boyfriend, I’d never let you go, never let you go

Na na na, na na na, na na na
Ya girl
Na na na, na na na, na na na ey
Na na na, na na na, na na na ey
Na na na, na na na, na na na ey

If I was your boyfriend


Nota Kaki : Huhh hanginn nyer tadi tgh syok2 mengadap lagu2 kat youtube tetibe letrik xde adey so panas laa hati tetibe laptop nie termati pastu x sampai 5 minit ade balik..Bertuah betul sape pnye keje main switch on swith off nie?..Sbnrnye dah byk kali dh jadi mcm nie..Kalo tau sape pnye keje siap dia huhhh

March 30, 2012

Sehari di KL hohoho

mersing ke kl & kl ke mersing dlm mase satu hari...agak sakit laa badan nie nak mengejar ke sane sini dlm masa satu hari...Kejadian yg kelakar telah berlaku didlm bas semasa nak ke KL tu..Gini citenyer..Pakcik bas berhenti kat R&R Pedas Linggi lame laa gak bnti kat situ smpi hampir 20 minit selalu nyer kalo benti mmg sekejap jer dlm 5 minit tetibe lepas 20 minit tu pakcik bas nie tekan2 hon bas tu emmm saya dah pikir dah mesti ade lagi passanger2 yg x naik lagi..Tetibe ade sorg uncle cina nie bgtau pakcik bas "sume dah ada laa u jalan je la" lebih kurang mcm tu laa bunyi nyer..Pastu pakcik tu bersuara "mana ada..ade lagi 6 orang tak naik lagi nie" cnfident pakcik bas nie jwb kann..Tunggu lagi sekejap sambil sesekali dia tekan2 hon bas yg bingit tu huhhh..Pastu agak nyer dia dah bengang dia check satu2 tempat duduk smbil uncle ngan sorg lagi pakcik gi cari kat kawasan R&R, mn laa tau tersalah masuk bas ker sebab ade gak bas same KKKL time tu atau pengsan kat dalam toilet ker..Bile pakcik bas tu tnye semua org dlm bas satu2 tmpt duduk "ade member ker kat sebelah" semua jawab "mmg xde org kat sini"...OK fine kesimpulan nyer pakcik bas yg confident ckp 6 org hilang tu sbnrnyer dia yg salah counting passanger..Penat jer kan take a long time for waiting padahal sume dah ade..Dah tu nak menunggu lak uncle ngan pakcik yg volunteer mencari org2 hilang tersebut..X lame pastu diorg naik ngan muke risau sbb xdpt cari org2 ilang tu, pakcik bas lak terus tutup pintu & jalan..So blur laa uncle ngan pakcik nie, ye laa tetibe naik jer terus jalan??? xkan nk biarkan org2 yg hilang tu???..Pakcik bas tu diam jer agak nyer dah bengang laa tu...Adohaii...sib baik xde org ilang..Pakcik bas nie saje wat gempak + panic satu bas..Fuhhhh..Daaaa abis cite panic dlm bas -,-"

Ok dah sampi KL terus ke tujuannye yg nk ke kolej untuk isi form tamat kursus...Yeaaa ujung tahun dah bole graduated :)...(lame gile nk tggu grad..adeyy)...Result xberape nak cun laa, dpt second class jer..pape pon bersukur sebab dapat abis kan belajar dlm bidang yg sgt tough nie...Paling xbole lupe kenangan nk sttle kan final year project..Bersungguh2 nk siapkan, dah laa time tu saya keje (seminggu 6 hari keje kat 7-Eleven paham je la kan keje kat kedai 24 jam nie, double shift pon penah..)..

Settle jer hal2 kat kolej ajak member2 jenjalan kat KL Sentral pastu diorg balik saya sengsorang gi KLCC sbb nk gi Kinokuniya atau bahasa saya sendiri sebut Kunikuniya...Mmg x leh sebut laa "Kino" tu mesti tersebut "Kuni" hahaha...Abis kan mase jnjalan sekitar taman KLCC ngan ddk bersile membaca buku ngan free di Kinokuniya tu mmg best..Bile dah lepas sesi membaca buku ngan free terbeli laa pulak beberapa majalah ngan novel..Sib baik laa x lebih RM50 :)..


Ingt memule nak masuk petrosains tp tutup laa pulak..
 

Kinokuniyaaaaa..Wait meeee :)

yeaa sampai dahhh :) 

Port baik punye saya ddk kat area buku kanak2 :) 

babye KLCC, saya dah nak balik dah ;)

nie laa buku yg sempat dikaut a.k.a beli :)  (smpi rmh bru take pic >.<) 

Balik TBS dlm pukul 9pm..Awal laa pulak sampai kan,, bas pukul 11pm...Emm gi laa jap makan aiskrim Tutti Fruitti kol 10pm dah tutup so ddk laa kat kerusi2 yg ade kat TBS smpi kol 11pm..Smpi Mersing dlm kol 3.30am..Balik terus tido smpai lupe nak mesej member2 sbb diorg suh bagitau kalo dh smpi rumah..amponn kwn2 ku..terlupe sgt2 :)

Nota Kaki : Dah lame dok KL bru skrg nak ambik2 gmbar alaa2 tourist haha..apekahh???..Maybe sbb dah berjinak berblog kot hohoho..Tapi mase saya zaman bljr + keje kat KL sblm nie mmg KLCC laa tempat port saya..Kalo kat KLCC ade wat PC Fair mmg wajib laa tiap2 tahun gi wlpn byk mase saya lebih suke cuci mate jer..ye laa student laa katekan :) bajet tu xleh laa lebih2 sgt utk beli itu beli ini...

March 27, 2012

Hantu kek kembali huhuhu

Gi bndr mersing semalam ngan tujuan nak bayar bil2 & duit kereta tp seperti biase laa msti menyinggah ke tempat2 yg xterpikir nk tuju hahaha...Tetibe dah settle semua urusan utama ternampak lak poster Expo kat Pulau Mersing..Ape lagi menyinggah laa time saya dtg dalam pukul 4..Expo nie bukak smpi mlm..Rambang mate saya, so beli laa baju satu huhu...

Dannn buku cerita seharusnya saya beli, kali nie tajuk Castle of Wizardry..Genre Fantasy..Mmg sungguh2 fantasy..Siap ade map sendiri lagi "The kingdoms of the west and Angaraks"..

It had all begun with theft of the Orb that had so long protected the west from the evil God Torak (ingt ok nie just  fantasy  jer).. Before that, Garion had been a simple farm boy. Afterward, he discovered that his aunt was really the Sorceress Polgara and his grandfather was Belgarath, the Eternal Man. Then, on the long quest to recover the Orb, Garion found to his dismay that he, too, was a sorcerer..Ok perjalanan hidup dia sebagai seorg ahli sihir sgt menarik.. Although at the begun his can't accept the reality but it is a fated and his must should unfolds.

Kek pon beli hari nie..Mak siap sound "Dari pada beli kat kedai tu baik buat sendiri"..Mmg laa mak saya nie selalu baking tp setiap kali dia baking asik buat kek gula hangus, kek bakar & kek kukus..Alaaahaiii sume tu kek2 yg tak diterima dek tekak saya nie, sorry mak kek di kedai tetap menjadi pilihan hatii kuuu :)..Banyak gile beli kek..Smpi skrg xterhabis..Emmmm...

Blueberry Cheese Cake . RM3.80  

Kek Coklet  . RM 1.80..(Kek coklat murah gile)

Kek Pandan . RM3.50 

Kek Strawberry . RM3.50 


Nota Kaki : Hadoii esok kene turun KL sbb nk ke kolej untuk isi borang berenti...Balik hari pulak tu..Bole ker??..huhuhu..Apesal dashboard blog nie dh bertukar rupe??..HeeEE ssh laa -.-"

March 24, 2012

Seketika di sambutan ulang tahun JPAM ke-60 di Kluang...

Pepagi td time tgh mengOnLinE kan diri kat Laptop tetibe mak bersuare "Heyy xsiap lagi??..Kate nak gi tmpt JPA tu.."...Erkkk blur lak saye tetibe..Mmg pon semlm ade ckp nak pegi tp x secara official laa huhu..OK gi laa jugak..Walaupon Kluang tu adelah sebelah Mersing tetapi saya sungguh tidak tahu di mane Padang Awam Paloh..Aiyooo..So gigih laa mengikut kate Cik GPS..Sib baik ade dia..Ikut kate dia comfirm laaa not getting lost :)

Bile dh sampai rase mcm xnak turun dari kereta, Panas terik yaa amat kat kuar tu emm tp terpaksa laa turun, xkan tak turun pulak kan setelah menempuh perjalanan 80 KM ;)..Sblm smpi kat tapak padang tu dah kedengaran org berceramah...Dari jauh nmpk biruuuuu jer..Org awam x ramai, byk bebudak JPA jer..Sempat laa jugak usha2 gerai2 yg ade mcm JPA, Polis, Anti Dadah ngan cek diabetis..Cek diabetis laa sgt kan huhu..Alhamdulillah normal..Time nie ade prosedur timbang..HuhhHH berat dh naik..Apekah???..AAaaaa ~~~~~~~ bikin tensii OK O.o...Cepat laa dpt keje uWaaaaAa..AkU tidak mahu memberatkan diri duduk kat rmh nie :(...Next stop bas pameran bergerak JPA. First time tgk bas boleh dijadikan bilik pameran..Interesting :)..Dpt beg biruuuu JPA tp mak saya dpt + mug..Alaa nape saye x dpt??..Mak jer dapat??..Jealous sekejap ngan dia huhu..Dah penat tgk sane tgk sini so balik laa tp balik dalam keadaan bimbang ngan badan yg dah makin berat *sigh* (Time nie pulak rase risau kann, time mkn x henti x pikir pape pulak..No more negative thinking!!! It's not good 4 u faezaaa)

Beg nie cantik..Pandai diorg design..Terima Kasih sbb bagi wlpn x dpt mug ituwww :(

Nie laa mug yg mak dpt..Sampai jer rmh mak terus simpan kat dlm almari hadiah..Tgk laa betapa mak saya menghargai mug yg umpama DIA sorg jer yg dapat tu ;)

Menyinggah bndr Kluang gi Kluang Mall..Shopping baju hahaha..Terpikir jugak nk shopping novel tp novel kat rmh tu x abis2 bace lagi laa..

Motif gambar ini = Why I chose Plaid Shirt of both?...Emmm???..Mcm dah xde pattern lain pulak nak pilih kan??..Kesimpulan nyer mate nie dah berkenan ngan kotak-kotak ker..???...

*Nota Kaki = Selamat Ulang Tahun yg ke 60 JPAM :D