Pages

Subscribe:

Labels

anugerah (2) buku (5) education (2) faeza (4) hadis (1) key chain (1) Kluang (1) makanan (6) mersing (5) Music (7) surat khabar (2) tv (3) video (1)

February 2, 2012

Nenek bunuh cucu???

Bebetul terkejut ngan berite nie kat surat khbr Metro hr nie..Biase dengar "ibubapa bunuh anak" atau pon "ibubapa buang bayi". Mmg x sangke ade juga kes nie. Jarang kite dengar nenek x sayang kan cucu. Malah kekadang dgr emak x suke kan menantu tapi sgt sayang ngan cucu..walauponnn huhu..Emm tp dalam kes nie kate nyer keluarga nie menghadapi tekanan perasaan disebabkan business yg x maju..Ape2 pon ia nye xleh laa dijadikan alasan, budak kecik tu yg xtau ape2 dijadikan mangsa. Sungguh kejam orang yg sebegini. X kisah laa agama apa2 pon sebab xde pon agama yg menggalakkan pembunuhan (except zaman jahilliah dulu hoho)..Skrg nie hari2 ade je kes bunuh..Sampai kite pon rase xselamat..x gitu??..Ok nie berita penuh kat Metro Online (Copy paste jer mls nk menaip satu2 berite penuh dlm srt khbr nie..nak bace versi penuh beli sendiri Metro..hohoho..Ade ke lagi kat kdai???..)


SERDANG: “Aku sudah bunuh anak kamu dua hari lalu, balik sekarang untuk jengguk dia,” kata seorang wanita berusia 57 tahun kepada anaknya selepas membunuh cucu perempuannya berusia 10 tahun dalam kejadian di Apartmen Koi Legian, Taman Kandan Baru, dekat Puchong, di sini, semalam.
Wanita terbabit menghubungi anak lelakinya jam 9.30 pagi selepas membunuh cucunya, Pow Mei Shuang, 10, dengan menekup bantal ke muka kanak-kanak itu.
Bagaimanapun, bapa mangsa yang berusia 31 tahun gagal masuk ke dalam rumah kerana pintu utama dikunci dari dalam lalu meminta bantuan polis.


Sebaik polis memecah pintu, bapa mangsa terkejut melihat anak perempuannya terbaring kaku di atas katil di bilik utama di tingkat lapan manakala ibunya pula cuba membunuh diri dengan mengerat jari manis tangan kiri dengan pisau pemotong daging sebelum cuba terjun dari tingkap bilik.


Wanita terbabit yang tinggal bersama mangsa, bapa mangsa dan dua cucu lain mengalami kemurungan selepas menghadapi masalah kemerosotan perniagaan restorannya di Jalan Klang Lama.

Moral of the story = Sayangi lah CUCU anda ;)

3 comments:

alexa yussida said...

salam..baru juga baca bite ni..dan patient tu adalah bawah rawatan my senior skrg,snior sy ckp actually crita yg kita baca kat news ni langsung x sama dgn cerita yg die dapat dari patient n family patient tu sndiri...media skrg bukan smuanya betol sgt...huuu..wallahuallam..ape ape pon terapkan kasih syg antara smua :)

Papa Mifz said...

baru tau pasal berita nih...kesian kat budak tuh...

faeza eighteverlens said...

Huyy..mcm tu lak yer yus?..emm mcm2 laa skrg nie..sah2 laa media nie nk mghngatkan cerite..ape2 pon hrp family nie will be OK..

Papa Mifz kesian kan?..kecik lagi bdk nyer..syukur sgt kite nie bole hidup smpi skrg..