Pages

Subscribe:

Labels

anugerah (2) buku (5) education (2) faeza (4) hadis (1) key chain (1) Kluang (1) makanan (6) mersing (5) Music (7) surat khabar (2) tv (3) video (1)

April 3, 2012

Zayn si jejaka kacak in One Direction

Adoii ngantuk nyer skrg ZZZzzzzZZzZZzzzzzz....Pagi nie bgun awal sbb nak gi pejabat pos..Mmg awal laa, pejabat pos bukak je saya terus masuk, so senang laa sikit urusan nak settle kan hntr surat permohonan kerja gune pos laju  tu..

Malam semalam tido lambat sebab terlayan MV & video2 group One Direction..Haa mesti tau kan sape diorg nie..Group kegilaan remaja skrg...hehehe..Weyy saya terkejut gile yg si Zayn tu sbnr nyer Muslim..Terjumpa dia punya biodata..Ade mention lak tu yg dia nie ade tatto kat badan..Erkk bukan kita sebagai muslim atau islam dah sedia maklom yg tatto tu haram..Astagfirullahhallazimmm..Tu je laa yg dpt kate..sebenarnya dia baru jer buat tatto tu sbb kalo korg tgk kat MV2 diorg nynyi kat youtube tu Zayn masih xde tatu lagi..OK nie serba sedikit biodata Zayn..Nama penuh beliau adalah Zaid Jawwad Malik..Huyy name mmg syurgaa sungguh :)..Lahir pada 12 january 1993 (laa mude lagi rupenyer baru nak masuk 19 tahun)..Dia berasal dari West Lane, Baildon, Bradford, England..Ibunya berketurunan pure english & ayah nya pula berketurunan British Pakistani..Ayah dia islam, so mesti laa dia islam jugak kan..Dia ada 3 org kakak (mesti kakak2 dia pon cantik2)...Zayn mendapat pendidikan di Tong High School a state comprehensive school atau lebih dikenali sebagai sekolah sukan..Sebenarnya sebelum ke sekolah ini beliau dah 2 kali tukar sekolah sebab dia rasa x selesa ngan sikap kawan2 disekolah yg menganggap dia pelik, pelik sebab heritage hohoho ye laa muke dia kan lebih pada arab2 punya muke..Mostly org mat saleh kan x suke org2 arab..Tu kenyataan kan??..Dia bermula sebenarnya daripada program siri The X Factor (UK series) sebagai solo candidate untuk kategori "boys"di musim ke-7 tetapi dia gagal ke peringkat seterusnya, dia sempat sampai peringkat boothcamp jer..Sebenarnya Cowell (pengkritik pedas American Idol) sgt suka ngan bakat nynyian dia tetapi dia x mencapai tahap yg diinginkan para2 judge..Tak lama lepas tu wujud satu catagory iaitu "group" yg telah dicadangkan oleh Nicole scherzinger, beliau pernah menjadi pengkritik jemputan di dlm rncngn ini..Category nie khas untuk peserta2 yg gagal memasuki category "boys"..So Zayn terpilih untuk masuk category nie untuk bergabung ngan niall, liam, harry & louis jadii tertubuh laa One Direction..Dalam rancangan ini mereka hanya mendapat third place jer tp lagu yg dibawakan oleh mereka masa final iaitu "Forever Young" menjadi fenomena..Lepas abis program nie diorg terus jadi terkenal mengalahkan sang juara (Matt Cardle)..Malahan mereka pon sekarang di bawah pengurusan artis rakaman Cowell..Mmg terbaik laa anak2 didik Cowell nie bebetul menjadi..X sia2 laa saat2 akhir buat category "group" tu..Zayn pernah couple ngan Rebecca Ferguson tp bertahan 4 bulan je..Rebecca nie salah seorg contestant The X Factor tu juga & mendapat runner-up dlm rancangan ini..Zayn lebih muda 6 tahun dari Rebecca..

Nie laa Zayn..Handsom kann??..Anak kacukan ginilah acuan nyer ;) 

 Sungguh2 hansom laa dia nie :)..Gugur jantung I sekejap <3..Sekejap jer O.O huhu...

Gambar tatto dia kat tngn

x nak pos gmbr2 tatoo dia kat badan di sini..xpasal2 blog saya kene censored lak huhuhu..tp macam sedih je tgk dia dgn bangga tayang tatto tu..Hadoiiii -_-"


  
 OK dia ada anjing bernama Boris =.="

Saya bukan laa hendak mengaibkan Zayn tp enth laa rase mcm xsedap hati jer bile tgk pemuda muslim ini terus hanyut..Kite nie bersyukur lagi ddk kat Malaysia yg majoriti beragama islam tp dia yg duduk di UK mungkin terpengaruh ngan keadaan sekeliling..Harap dia x malu dgn agama dia & Allah berikan petunjuk supaya dia sedar..Aminnn...Saya pon bukan umat islam yg sempurna byk saja suruhan-Nya yg saya x buat tp sekurang2 nya perkara yg diharamkan itu saya masih berpegang teguh utk tidak lakukan..Di harap Allah dapat laa bantu saya supaya menjadi umat islam yg sejati dimasa hadapan..Aminnn..

Nota Kaki : Erkk cite Zayn pulak kan kuar hari nie..huhu..X terpikir pon sebenarnya nak buat entry pasal Zayn sblm nie...Idea sepintas lalu huhu ;)

2 comments:

-SUPERGIRL- said...

wah boleh gyla tgk gambor dy neh!!! hehe

faeza eighteverlens said...

kann.hansemm teramatt ^_^